# 00162 Zaključena

Podnesena: 26-03-2015 09:38:18
Podnio: Nebojša Nikole Racković
Tekst prijave: U septembru 2013.godine moj otac je kupio stan u zgradi Razvršja na Pobrežju. Sat za vodu nije bio u funkciji, to smo prijavili vodovodu I oni su ugradili novi sat, koji je neko vrijeme radio normalno a onda počeo da otkucava izuzetno veliku potrošnju čak I do 40 kubika mjesečno. U stanu živim sa suprugom I dvoje male djece od 4 I 1 godine, nemamo bazen ni baštu, živimo na 5.spratu. Svaki stan ima zaseban sat. Prijavio sam slučaj vodovodu, poslali su ekipu koja mi je sugerisala da baždarim sat. Poslušao sam ih, platio sam baždarenje, I rezultati su pokazali da je sat ispravan. Nakon toga su mi sugerisali da promijenim sigurnosni ventil od bojlera, takođe sam ih poslušao ali nije dalo efekta. U međuvremenu sam dovodio 4 vodoinstalatera koji su pregledali cijeli stan u utvrdili da su česme, vodokotlić, bojler, kada ispravni. Pošto živim na 5.spratu za tu količinu potrošnje bilo bi realno da cure cijevi, nikome od komšija nije načinjena šteta, što znači da cijevi ne cure. Molim da mi pomognete!
Način obavještenja: telefon,email
Opis adrese: Nije navedeno

Vodovod i kanalizacija d.o.o

Lista odgovora

27-03-2015 08:57:41
Poštovani, Postupajući po Vasoj reklamaciji ekipa Vodovoda je juče izašla na teren. Kontrolom je utvrđeno da stanje na vodomjeru odgovara stvarnoj potrošnji vode.
26-03-2015 13:30:47
Poštovani, Postupajući po svakoj reklamaciji potrošača Ekipa Vodovoda je izašla na teren kako bi utvrdila činjenično stanje.Prema posljednjem zapisniku o kontroli, odnosno baždarenju vodomjera je utvrđeno da je vodomjer ispravan. Obzirom da je i naš cilj prvenstveno da svaki račun bude ispravan, ekipa ovog Društva će u toku dana ponovo izaći na teren i uz prisustvo potrošača izvršiti kontrolu.